Modni studio

Modni studio "Rada" Kotor Rada Krivokapic Radonjic modna kreatorka i stilistkinja

Osnovne informacije

Modni studio
Kriva ulica b.b.
85330 Kotor
Crna Gora

Tel: +38267455008
Mob: +38267455008
Radno vreme: pon-sub: 09:00 - 17:00
Ključna osoba: Rada Krivokapic Radonjic, modna kreatorka i stilistkinja
Godina osnivanja: 2020.
Matični broj privrednog subjekta: 0809974235017
IBAN (bankovni račun):
535-19776-18 - Prva banka CG, 0830500013047 - Prva banka CG
Veličina: mikro
Zaposlenika (ili članova): 1
Ključne reči: moda, specijalizovane dizajnerske djelatnosti, odjeća, obuća

Datum promene podataka: 2020-08-14

Nadopunite, uredite ili obrisite podatke za Modni studio

O nama

Rada Krivokapić Radonjić rođena 08.09.1974. (14 h) u Kotoru
Djevojačko prezime Krivokapić, pravo ime Radojka od oca Đura (otac Bogdan i majka Joka) i majke Vidosave Kaluđerović (otac Andrija i majka Dobrana). Otac je radio u industriji ležaja u Livnici Kotor, majka je bila zdravstveni radnik u Opštoj bolnici Kotor. Djetinjstvo joj je obilježeno sa puno roditeljske ljubavi. Mladost pamti po luksuzu koji joj je omogućio brat Radoslav, pomorac. Završila osnovnu školu „Njegoš” u Kotoru i njeni učitelji su bili Veljko Roganović i Jasmina Rešetar. Završila srednju hemijsku školu u Kotoru i završila praksu u laboratoriji Opšte bolnice Kotor kod razredne Radmile Bogdanović. Kao djevojčica izrazila je želju da bude modna kreatorka i ima četvoro djece što je kasnije i ostvarila. Rodila djecu Neđeljku(godina rođenja 1999, student Ekonomskog fakulteta studijski program Ekonomija), Valentinu(godina rođenja 2001, student Medicinskog fakulteta studijski program Medicina), Nebojšu(2007) i Teodoru(2013).

Završila školu i specijalizaciju za modnu kreatorku i stilistkinju u Beogradu 1996. po Pariskom sistemu za jednu generaciju učenika u saradnji sa akademijom likovnih umjetnosti sa nastavnim planom i programom u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, kreirajući kadar sposoban za brzo uključivanje u praksu kod najpoznatijih svjetskih kreatora u trajanju od godinu dana. Momčilo Kovačević, direktor škole. Praksu završila u Milanu 1997. kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani koji je upoznao i sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora gdje je Rada imala priliku dopuniti svoje dotadašnje znanje. Praksu je obavljala i kod konstruktorke odjeće Ljiljane Kovač. Doktorat modnog dizajna završila u Beogradu 1998. Položila majstorske ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je finansirala njemačka Vlada godine 2018: pravo, stručna i radna pedagogija, trgovina i privreda. Primila majstorsko pismo u Beogradu, septembar 2018.

Radila je na državnoj televiziji na kulturi odijevanja voditelja i muzičara. Emitovana je njena kultna modna autorska emisija "Styling". Modni studio "Rada" je u saradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović radio sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”. Uzela učešća na muzičkom festivalu u vidu osmišljavanja i realizacije stajlinga izvođača. Držala je predavanja o modi. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Idejni tvorac brenda "Baccara" jeans. Sarađivala je sa najpopularnijim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor” završio manekensku karijeru. Učestvovala na prvom crnogorskom Fashion week-u. Održavala je samostalne modne revije uz direktan tv prenos. Imala učešća na Internacionalnim manifestacijama. Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u gradu u kojem živi Kotoru i u glavnom gradu Podgorici. Bila je članica udruženja kreatorki visoke mode Crne Gore. Radila je maske za najbolje karnevalske grupe. Napisala knjige "Odijevanje" i "Krojenje i šivenje". Radila u uspostavljanju tehničke infrastrukture i optimizaciji prema manekenkama koje su nosile modele poznatih brendova. Dizajnirala novi odjevni predmet Kovilm koji predstavlja preoblikovanje prethodnika kravate i leptir mašne i čiji je uspjeh doveo do dugoročne saradnje sa svijetom 21. vijeka.

Reference

www.radakrivokapicradonjic.me
http://www.pretraga.crps.me:8083/Home/PrikaziSlog/1

Usluge i proizvodi (delatnosti)

Osnovne delatnosti:
  • Usluge
  • Proizvodnja

Gde smo?

Kontaktirajte Modni studio

Kontaktirajte Modni studio putem emaila ispunjavanjem sledećeg obrasca.